Editura Crisan – Cele Mai Iubite Carti Pentru Copii

Cel mai bun prieten din viata omului este cartea. Ea dezvolta orizontul de cunoastere, deschide cai nebanuite de descifrare a misterelor acestei lumi. Dupa cum spunea marele cronicar Grigore Ureche “ Cea mai utila si de folos zabava in viata omului este cetitul cartilor “. De obicei cele mai cautate dintre carti sunt cartile pentru copii.

Inca din primii ani de viata copilului ii sunt aratate carti pentru copii cu illustrate, viu colorate si este invatat sa poarte o conversatie in functie de aceste illustrate. Mai tarziu in gradinita, orizontul lui de cunoastere se imbogateste mereu, prin grija doamnelor educatoare si a personalului didadctic, toti acesti factori concurand la buna educatie si crestere a viitorului om, citind din carti copii. Din gradinita el invata notiuni simple de scriere si lectura, pe baza de imagini, pentru ca mai apoi pasind in clasa 0, sa descifreze tainele cititului si scrisului. Carti pentru copii se gasesc in toate librariile tarii, mai nou le puntem comanda si on line de pe internet si in 2 zile le avem  acasa, prin posta sau curierul rapid, in functie de cat ne sunt de urgente. Noi parintii suntem interesati sa achizitionam carti copii, inca de cand copilul se naste, pentru a le citi povesti noaptea inainte de culcare. Mos Ene vine mai rapid la gene, atunci cand copilul asculta povesti fermecatoare intr- o lume care se gaseste doar in literatura pentru copii , atat de indragita de cei mici.

Trecand pe langa o librarie din orasul Deva, am observat un anunt interesant in vitrina acesteia, pe care scria: vindem carti pentru copii, preturi mici, din diferite edituri. Curioasa fiind de universal acestor carti, am intrat si am comandat carti pentru copii, chiar daca depasea universul lor de varsta, pentru ca am constientizat importanta lecturii, in viata omului si mi-am dat seama ca aceasta incepe cu varsta copilariei. In casuta misterioasa numita librarie, am fost fascinata, de multitudinea cartilor, care satisfaceau fiinta umana, din copilarie pana la maturitate.

Am ales carti copii illustrate, pentru nepoteii mei, apoi am cautat printre rafturile mute carti de la editura Crisan , de care eram sigura, ca o sa imbogateasca universul copiilor mei. Editura Crisan .

Avand copiii mai mari de clasa a 6 a, m-am gandit sa le cumpar si lor carti pentru copii pentru nivelul lor. Le-am cumparat si lor Poezii de Mihai Eminescu, Amintiri din copilarie  de Ion Creanga, diverse alte carti dupa consultarea in prealabil, a bibliografiei corespunzatoare acestui an de studiu. Am iesit multumita din librarie, considerand ca am reusit sa fac un cadou minunat atat copiilor mei cat si nepotilor: carti copii, care le dezvolta personalitatea si modul de gandire.

Ce binecuvantata esti tu carte, care ne insotesti pretutindeni, in locurile, in care ne gasim!!!