Destinatii Turistice Recomandate Pentru 2021

Cand ne alegem o destinatie pentru concediu, apelam de cele mai multe ori la agentiile de turism, adevarate surse de inspiratie care vin cu oferte si informatii necesare, referitoare la confort, pret si specificul zonei. Ca ne dorim munte, mare, defileu, campie, delta, din tara sau strainatate, repede ne uitam pe internet ce fragment dintr-o calatorie de vis ne ofera acel loc, pe care-l alegem, ca exemplu o vacanta Cancun. Informatia are un rol deosebit, in alegerea unui loc de vacanta exotica. De multe ori, trecem pe langa frumusetile acestei lumi, fara sa le observam. Daca mergem intr-o vacanta Varadero, vom avea posibilitatea sa admiram copacii exotici precum palmierii, cladirile construite intr-un design unic si multa verdeata, care ne ajuta sa respiram un aer curat si ozonificat.
Dupa terminarea facultatii, mama mea, avand un nume mai putin intalnit, de provenienta ceha, a fost repartizata intr-un sat de pemi ( cehi ) sa predea limba romana. I s-a povestit succint despre frumusetile pitoresti ale acestui loc, dar nu i s-a spus, cat de greu se ajunge acolo. Dupa multi ani, stand in fata televizorului, mama a vazut minunata cascada de la Bigar- Berzasca si si-a amintit de anii tineretii, cand a refuzat sa mearga la acest post, fiind detasata apoi in localitatea Moldova Veche, Orasul Nou. Tristetea provocata de plecarea de acasa a fost insa atenuata, de fluviul Dunarea, cu frumusetea provocatoare a apei si a vapoarelor care o brazadau. La capatul Dunarii, putea admira cu mult drag Delta Dunarii, formata de cele trei brate Chilia , Sulina si Sfantul Gheorghe. Delta Dunării nu este doar a doua cea mai mare delta de pe planeta, dar, de asemenea, este cea mai bine conservată deltă de pe continentul european. Biodiversitatea sa este apropiată de cea a Marii Bariere de Corali din Australia. Ca si nume ne duce cu gandul la vacanta Austria, care semana ca nume, dar este mult mai departe. Vrem sa mergem la ski in Austria, ca sa ne bucuram de zapada moale si alba de afara. Cabanele de la poalele muntilor ne asteapta in fiecare an, sa le fim oaspeti sa privim peisajele mirifice ale locurilor din munti. Delta marchează sfârșitul drumului pentru Dunăre, chiar înainte de a curge în Marea Neagră in vacanta litoral 2021 . Este necesar de menționat că Dunărea este unica datorită faptului că, în timpul călătoriei sale din Germania în România, trece prin nouă țări dintre care Austria, Bulgaria si altele și patru capitale europene, și anume Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad. Am avut parte de ski in Bulgaria, unde ne-am bucurat de o iarna superba si o cazare nemaipomenita la hotelul Radina’s Way. Biodiversitatea Bulgariei este conservată în trei parcuri naționale, 11 parcuri naturale și 17 zone propuse să devină rezervații ale biosferei.
Chiar si un ski in Italia, te poate impresiona deoarece putem urca cu telescaunul pana in varful muntelui si sa coboram in jos pe schiuri. Nașterea Regatului modern al Italiei a fost consecința eforturilor naționaliștilor italieni și monarhiștilor loiali Casei de Savoia pentru a înființa un regat unit care să cuprindă întreaga Peninsulă Italică.
Multe dintre artefactele datate din timpuri preistorice, precum și mai multe urme ale culturilor grecești, bizantine și romane antice, sunt încă prezente aici, Grecia este considerate leaganul civilizatiei occidentale. Deoarece in acest spatiu s-a dezvoltat o civilizatie atat de bogata, siturile arheologice sunt foarte raspandite, oferind calatorii de mii de ani in istoria lumii. Daca dorim sa avem o vacanta in Santorini, vom merge in Grecia. Aflata in arhipelagul Insulelor Ciclade, insula Santorini este cea mai cautata destinatie de vacanta, fiind si una dintre cele mai scumpe. Din cauza acestei tragedii, insula Santorini si-a castigat “celebritatea”: plajele sale sunt unice in lume, datorita nisipului negru, rosu sau alb. Santorini are doua plaje accesibile, Perissa si Kamari, amandoua caracterizate prin nisipul vulcanic de culoare neagra. Vacanta Santorini este o destinatie exotica, plina de mister si revelatie. O alta destinatie din Grecia este Mykonos. Recomand vacanta Mykonos oricarui cetatean roman. Mykonos nu este una dintre acele insule grecești, unde românii să se înghesuie așa cum o tot fac, an de an, în altele, fiind o destinație scumpă, cel puțin pentru cei ce nu câștigă mai mult de salariul mediu. Dacă totuși te încăpățânezi să îți faci vacanța aici, pregătește din timp un buget generos, pentru că vei avea nevoie de el.
Ce frumos sunau vorbele prozatorului Ion Creanga, cand vorbea cu atata patos despre satul copilariei sale: “Dragu-mi era satul nostru cu Ozana cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul, în care se oglindeşte cu mâhnire Cetatea Neamţului de atâtea veacuri! ” Toti ne aducem cu drag aminte de locurile copilariei, de casa parintesca, unde am invatat sa mergem, sa vorbim si ne bucuram de viata. Zona Moldovei este cea mai pitoreasca zona a tarii noastre, caracterizata prin sfintenia locurilor, date de manastiri si totodata o zona incarcata de istorie. Intelepciunea moldoveneasca vorbeste prin graiul “luceafarului” Eminescu, sau prin glasul molcom, plin de filosofie al scriitorului Mihail Sadoveanu.
De obicei ne petrecem concediu de vara pe litoral, fie in tara sau strainatate. Marea cu coloritul ei albastru infinit atrage ca un magnet in fiecare vara turisti din toata lumea. Trupurile intinse pe nisipul auriu si arzator par niste soparle intinse la soare. Marea involburata aduce la picioarele turistilor plin de scoici cu forme si culori diferite. Deja ne putem face rezervari pentru litoral 2021, apeland la agentiile de turism care vin cu oferte si cu reduceri daca vrem sa intram in posesia biletelor inca de pe acum. Tot pe litoral putem sa ne petrecem Revelion 2021 in Iordania – o experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie
Daca doriti o saptamana de relaxare la munte in inima Bucovinei la Popasul Caprioarelor, puteti apela la agentia Perfect Tour, care va trimite spre cabanele construite din lemn, dar care au un design de poveste, atat in exterior cat si in interior. Din exterior par niste casute pentru pitici, dar patrunzand in interior, te intampina, un spatiu agreabil, confortabil, in care se imbina traditionalul cu modernul. In inima muntilor simtim ca evadam din cotidian, lasand departe toate grijile si framantarile vietii. Obisnuiti cu agitatia din orasele moderne, de multe ori ne dorim acea liniste, pe care o cautam cu disperare si pe care nu o gasim oriunde. Luna de miere poate fi petrecuta si intr-un astfel de loc pentru ca cei doi protagonisti care merg pe un nou drum sa inceapa cu o liniste interioara de care oricine are nevoie pentru o viata cat mai confortabila si atmosfera de dragoste si romantism.

Perfect Tour ne ajuta sa gasim cele mai agreabile locuri unde putem calatori in concediile scurte de care beneficiem dupa un an de munca. Fie ca mergem in tara sau in strainatate, ne vom alege cu multa atentie cazarea la hotelul sau cabana in care vom locui, cat mai confortabil pentru o relaxare maxima adecvata bugetului alocat. Trebuie sa profitam de ofertele de ultima ora, Early Booking, pentru a avea parte de o vacanta exotica sau un concediu de lux pe care orice om si le doreste. Din punct de vedere tehnic, prin oferta ”early booking”, turiştii beneficiază de o reducere de cel mult 30% dacă plătesc integral pachetul turistic. Aceste oferte sunt valabile pe o perioadă determinată, cu cel puţin 6 luni înainte de data ]lecarii in concediu, cee ace este mult mai avantajos financiar.